Hlavní obsah

Pro schovaného zloděje si došel policejní pes Gyro

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Poranění na obou rukou si ve středu odnesl po vyloupení prodejny potravin na Olomoucku jeden z dvojice zlodějů. Po útěku z místa se schovával, našel ho však policejní pes. Dvojice 18letých mužů se teď bude zpovídat před spravedlností.

Článek

Zloději se v noci vloupali do prodejny potravin v obci Újezd. Radost z ukradených cigaret za tisíce korun jim ale dlouho nevydržela, v obci Mladějovice se totiž policisté pátrající po zlodějích rozhodli zkontrolovat jejich vozidlo Mitshubishi Colt.

Řidič na výzvu k zastavení nereagoval a dal se na úprk. Policisté našli odstavený vůz v obci o pár ulic dál. K velké smůle zlodějů nasadili policisté do pátrání také služebního psa Gyra, který zachytil stopu unikající dvojice. Prvního z mužů našli muži zákona nedaleko odstaveného vozu.

„Druhý byl nalezen u místního potoka, kde se skrýval ve svahu. Na výzvu psovoda, aby vystoupil ze skrýše a vzdal se, nereagoval. Policista mu oznámil, že na něj pošle služebního psa. Muž opět neuposlechl a proto byl vyslán služební pes bez náhubku. Při zadržení pes muži způsobil povrchové zranění na předloktí obou rukou. Následně byl ošetřen v nemocnici ve Šternberku,“ popsala mluvčí policie Marta Vlachová.

Osmnáctiletí mladíci se nyní budou zpovídat z krádeže a poškozování cizí věci. Řidič vozu navíc nemá řidičský průkaz, přibude mu tak další paragraf za neoprávněné řízení vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám