Hlavní obsah

Policie zatkla krumpáčový gang, který vylupoval benzíky

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Konec řádění dvojice zlodějů udělali policisté z Frýdecko-Místecka. Povedená dvojice čtyřicetiletých mužů ze Vsetína a Kravař stačila od srpna vyloupit devět benzínek na Frýdecko-Místecku, Opavsku a Novojičínsku. Nadělali přitom škodu ve výši půl miliónu korun.

Článek

 „V noci přijížděli na čerpací stanice, kde není celodenní provoz. Nejčastěji krumpáčem rozbíjeli zárubně, dveře nebo okna provozoven, vnikali dovnitř a během několika minut rychle pobrali co největší množství cigaret. Někdy přibrali i dálniční kupóny nebo trezorek, ve kterém očekávali peníze,“ popsal mluvčí frýdecko-místeckých policistů Ivan Žurovec.

Zatímco v říjnu v Petřvaldě na Novojičínsku ukradli zloději cigarety za pouhých 13 tisíc, v prosinci ve Fryčovicích na Frýdecko-Místecku se jim podařilo nakrást cigaret za 100 tisíc korun. Navíc na dveřích a okně objektu způsobili další škodu za 30 tisíc korun.

„Kriminalisté oběma mužům doposud prokázali šest vloupání v okrese Frýdek-Místek, dvě v okrese Opava a jedno vloupání v okrese Nový Jičín,“ dodal mluvčí. Jeden z pachatelů skončil ve vazbě, druhého policie vyšetřuje na svobodě. Oběma za trestné činy krádeže a poškozování cizí věci hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám