Hlavní obsah

Běžná silniční kontrola se proměnila v honičku městem

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Poklidná služba dopravních policistů při kontrole vozidel se v pondělí v podvečer v mžiku změnila v drama. Hlídka chtěla v Ostravské ulici v Karviné zkontrolovat přijíždějící Škodu Favorit. Řidič místo toho šlápl na plyn a ujížděl. Když ho policisté chytli, zjistili, že nemá řidičský průkaz.

Článek

Řidič nejprve prchal směrem z města. Pak využil křížení cesty s ulicí Nádražní, pod mostem se otočil a prchal policejní hlídce zpět ulicemi města. Po Třídě 17. listopadu dojel až na Třídu Osvobození. Na další křižovatce s ulicí Havířskou nezvládl vůz a narazil do zábradlí a lampy.

Řidiči náraz nijak nevadil, vyskočil z vozu a utíkal. Policisté ale byli rychlejší a v Mírové ulici jej dopadli. Policisty ani nepřekvapilo, že 25letý mladík z Havířova nesmí řídit auta do roku 2010.

„Na piráta silnic byl přitom vydána zatykač, protože již dříve opakovaně jezdil bez řidičského oprávnění a strávil ve vězení půl roku. Mladík i nyní putoval do cely předběžného zadržení,“ řekla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám