Hlavní obsah

VIDEO: Na dálnici D11 shořel autobus vezoucí děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

V sobotu krátce po jedenácté hodině začal na 64. kilometru dálnice ve směru z Prahy na Hradec Králové hořet autobus vezoucí dětský zájezd do Orlických Hor. V autobuse v té chvíli cestovalo přes třicet cestujících a z toho sedmadvacet dětí. Po bleskové reakci řidiče se podařilo všechny cestující bezpečně evakuovat.

Článek

„Během jízdy si řidič všiml, že autobus vzadu hoří. Zastavil, vyvedl všechny pasažéry ven a stihl vyložit i všechna zavazadla,“ uvedla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková. 

:. Hasiči dostali oheň pod kontrolu půl hodiny od výjezdu. Hasiči provádí dohašovací práce. Foto: HZS Královéhradeckého kraje

„Řidič se pokusil se požár uhasit sám, což se mu nepovedlo. Autobus vzplanul v zadní motorové části a následně zcela shořel. Na místě zasahovaly tři jednotky,“ upřesnila Žahourková. 

:. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ve směru na Prahu byl asi hodinu a půl uzavřený levý jízdní pruh, ze kterého tři jednotky hasily autobus. Cestující nyní čekají v Chlumci nad Cidlinou na náhradní autobus.

„Dálnice je uzavřena v úseku dvaašedesátého až osmašedesátého kilometru ve směru na Hradec Králové a bude uzavřen minimálně do třinácté hodiny,“ uvedl operační důstojník dálniční policie.

Hmotná škoda na autobusu byla vyčíslena na 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na topení. Přesná příčina se ještě bude došetřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám