Hlavní obsah

Šestnáctiletí učni chytili zloděje

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Odvaze dvou šestnáctiletých učňů může vděčit 58letá žena z Jablunkova za záchranu ukradené kabelky, kterou ji strhl z ramene 28. prosince na ulici zloděj a dal se na útěk.

Článek

Oběma mladíkům, Patriku Wantulokovi a Jiřímu Troszokovi, ve středu osobně poděkovali členové vedení frýdecko-místecké okresní policie. Incident se odehrál po Vánocích o půl sedmé večer v Jablunkově.

Dvaatřicetiletý opilý muž strhnul beze slova vysvětlení ženě kabelku a dal se na útěk. „Okradená žena začala křičet o pomoc. Její zoufalé prosby uslyšeli dva 16letí chlapci, kteří se za zlodějem ihned rozeběhli. Po chvíli ho dostihli a počkali s ním do příjezdu policejní hlídky,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

„Rozběhli jsme se za ním. Pak jsme ho chytili do kleští a zavolali polici,“ řekl Patrik Wantulok. Zadržený muž pak byl eskortován na záchytku k vystřízlivění. Nyní čelí trestnímu stíhání za krádež.

Oba zachránci obdrželi od policie drobné dárky a informační materiály k práci u policie. Na rozhodnutí, zda pozvání na konkurs přijmou, mají ještě dva roky, než dosáhnou plnoletosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám