Hlavní obsah

VIDEO: Lyžař se zabil pod lanovkou v Janských Lázních

Právo, Novinky, Vladislav Prouza, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV
Aktualizováno

Lyžař z Polska sjíždějící svah Černé hory v Janských Lázních narazil nedaleko jednoho ze sloupů lanovky do stromu. Přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel. Policisté nyní zjišťují, jak k tragédii došlo.

Článek

Neštěstí se stalo krátce po poledni. „Lyžař z dosud nezjištěných příčin narazil do stromu u lanovky. Na místě zasahoval i vrtulník záchranné služby,“ řekl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Mladík okolo dvaceti let zemřel na těžká poranění hlavy, hrudníku a krční páteře. Záchranáře zavolal jeho kamarád s nímž přijel do Janských Lázní na lyže.

Přes veškerou snahu záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl. “Totožnost a další podrobnosti k případu v současné době policisté na místě zjišťují ve spolupráci se členy Horské služby,“ doplnil Ertner.

Polák v plné rychlosti vylétl ze sjezdovky trať lemujícího lesa. "Kolegové se ho snažili před příletem vrtulníku zhruba patnáct minut marně resuscitovat. Lékař už posléze konstatoval smrt. Jediné, co lze zatím s určitostí říci, je, že neměl přilbu," přiblížil Pavel Jirsa ze špindlerovského ústředí Horské služby Krkonoše.

Reklama

Výběr článků

Načítám