Hlavní obsah

Rychlík narazil do odstaveného vagónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Rychlík jedoucí od Tábora do Prahy narazil v úterý ráno v Sudoměřicích na Táborsku do odstaveného vagónu nákladního vlaku. Nehoda se naštěstí obešla bez zraněných, provoz na koridoru musel být ale přerušen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Neštěstí se naštěstí obešlo bez zraněných.

Článek

Nákladní vlak jel od Benešova. Doprava na železničním koridoru je přerušena a mohla by být alespoň částečně obnovena ještě během dopoledne. Škoda na vlacích přesáhne jeden milión korun. Cestující pokračovali na Prahu náhradní autobusovou dopravou.

"Nákladní vlak byl odstavován na vedlejší kolej. Jeho poslední vagón však svou zadní částí zůstal zasahovat do trati hlavního koridoru. Do něj pak narazil rychlík," popsal nehodu mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Policisté nyní na místě ve spolupráci s Drážní inspekcí nehodu prošetřují.

"Poslední vagón nákladního vlaku byl nárazem lokomotivy částečně vykolejen. Rychlík naštěstí zůstal na kolejích," uvedl mluvčí. Dodal, že lokomotiva a následujících pět ze šesti vagónů mají trhlinu na boku.

Reklama

Výběr článků

Načítám