Hlavní obsah

Soud poslal do vězení členy gangu, kteří přepadávali prostituky

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud v pondělí rozhodl v kauze řady loupeží, které mají na svědomí tři muži z Domažlicka. Během nich přepadávali s pistolí v ruce prostitutky a jejich zákazníky a okrádali je.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

František Červeňák (v bílé bundě), Václav Slavík (uprostřed) a Vladimír Gondáš (zcela vpravo) u soudu

Článek

Františku Červeňákovi a Václavu Slavíkovi soud vyměřil čtyři roky, Vladimíru Gondášovi soud uložil celkem šest let vězení.

Soud je tak uznal vinnými z toho, že od léta roku 2006 do května následujícího roku po předchozí domluvě jezdili po místech okresu Domažlice, kde postávaly prostitutky.

Vyhlédli si vždy nějaký obvykle v lesíku stojící vůz a maskováni kuklami Červeňák s pistolí v ruce prohledal vozidlo, a Gondáš  spolu se Slavíkem pak hlídali osádky vozů obvykle tvořené kněžkou lásky a jejím zákazníkem, kterým sebrali peníze a mobily. Lup si pak rozdělili mezi sebe. Loupili tímto způsobem sedmkrát a přišli si na necelých 1500 Eur.

Jak vypověděl nejstarší Červeňák, který se v jednu chvíli neubránil slzám, motivem jejich konání byla snaha vypudit prostitutky z okresu pryč a tak se zbavit i jejich pasáků, kteří se jim věčně vysmívali, že musejí pracovat, zatímco oni mají peněz dostatek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám