Hlavní obsah

Tříčlenná rodina se přiotrávila jedovatým plynem z kotle

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Tříčlenná rodina se v noci přiotrávila oxidem uhelnatým unikajícím z plynového kotle v jejich bytě. Všechny tři převezli záchranáři z rychlé záchranné služby do nemocnice a podle lékařů je jejich stav stabilizovaný. K nešťastné události došlo v Boháčově ulici v Pardubicích.

Článek

„Hasiči ihned po příjezdu prozkoumali celý byt pomocí detekčních přístrojů a zjišťovali koncentraci, ale i to, odkud jedovatý plyn unikal,“ uvedla Právu mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Obyvatelé bytu v Boháčově ulici měli vývod z plynového kotle v koupelně a z digestoře v kuchyni svedený do jednoho komínu. Hasiči těsně po odvětrání naměřili v koupelně, kde byl umístěn plynový kotel, osmnáct jednotek ppm oxidu uhelnatého. Majiteli bytu bylo doporučeno vypnout kotel, nezapínat digestoř a nechat si překontrolovat kotel odbornou firmou.

„Velký problém při úniku oxidu uhelnatého je v tom, že není vidět ani cítit. Lidé po jeho vdechnutí mohou pozorovat bolest hlavy, malátnost. Tento jedovatý plyn totiž přímo ovlivňuje celý nervový systém,“ upozorňuje Horáková.

Podobná událost se v Pardubicích stala už před dvěma roky, kdy se otrávili také tři lidé. Patnáctiletého chlapce a jeho třiačtyřicetileté rodiče našli policisté a hasiči v jejich řadovém rodinném domku.

Reklama

Výběr článků

Načítám