Hlavní obsah

VIDEO: Hasiče při požáru ohrožovali rozzuření pitbullové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO-KOMÍN

Několik bojových psů ohrožovalo ve středu odpoledne hasiče v Brně při hašení požáru obytné chaty na ulici Branka v Brně-Komíně. V ohořelých troskách budovy pak hasiči a policisté nalezli mrtvého psa a několik štěňat. Podle všeho provozovali majitelé na pozemku a v chatě psí chovnou stanici.

Článek

Hasiči museli nejprve vniknout na oplocený pozemek, kde ale bylo vidět množství přístřešků a psích bud s přivázanými psy různých ras.

Vedle samotné hořící budovy, ze které šlehaly několikametrové plameny, byli přivázáni pitbullteriéři, kteří na hasiče doráželi. Ještě před hasiči byli na místě tamní strážníci, kteří pitbullteriéry také viděli, a proto ihned přivolali specialistu na odchyt divokých psů z blízkého městského psího útulku.

Současně s ním dorazili také majitelé pozemku, kteří nejdivočejší psy odvázali a přemístili. „Ti psi přímo ohrožovali hasiče, museli jsme jednak spolu s majiteli některé z nich umístit jinam a současně jsme dávali pozor, aby se některý z nich neuvolnil a na hasiče nezaútočil,“ popsal specialista na odchyt psů Antonín Pavel.

„Je to strašně smutné. Pes co tam uhořel, byl pro ten chov asi nejdůležitější,“ řekl jeden z mužů, který pomáhal chovatelům po požáru psy na pozemku hlídat.

Reklama

Výběr článků

Načítám