Hlavní obsah

Zima si v Olomouci vyžádala další dvě oběti

Právo, bed, mhr, VH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Dvě oběti si vyžádala ve středu tuhá zima v Olomouci. Kolem poledne byla nalezena mrtvola muže pod mostem přes Mlýnský potok poblíž městské tržnice. Další člověk uhořel v zahradní chatce na Dobrovského ulici.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Požár zachvátil zahradní chatku na Dobrovského ulici v Olomouci krátce před polednem.

Článek

"Totožnost obětí zatím neznáme,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Podle ní je pravděpodobné, že muž nalezený pod mostem, kde často přespávají bezdomovci, umrzl.

Totéž si myslí i záchranáři. "Muž zřejmě zemřel na podchlazení,“ uvedl Jan Weinberg, náměstek ředitele krajské záchranky, jejíž posádka na místě zasahovala. "Přesnou příčinu smrti však musí určit až pitva,“ poznamenala mluvčí.

V chatce uhořel člověk

K požáru zahradní chatky na Dobrovského ulici došlo podle ní krátce před polednem. Na místě zasahovali hasiči Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. "Při uhašení požáru zjistili, že se v zahradním domku nachází ohořelé lidské tělo,“ uvedla Dolejšová.

Policie dosud podle ní nezná totožnost oběti, která v chatce uhořela. Zatím nelze s jistotou určit ani to, zda se jedná o muže či ženu. "Ani příčinu požáru zatím neznáme,“ sdělil Právu operační důstojník olomouckých hasičů. Pravděpodobné však je, že si oběť chtěla v tuhé zimě zatopit a to se jí stalo osudným.

Na Olomoucku už umrzli tři lidé

Zima si tak již na Olomoucku vyžádala zřejmě pět obětí. V prosinci byl nalezen umrzlý bezdomovec v Olomouci, na počátku letošního roku pak zřejmě stejný osud potkal i další dva muže.

První, zřejmě bezdomovec dosud nezjištěné totožnosti byl nalezen na Nový rok v areálu bývalé benzínové čerpací stanice zemědělského družstva v Náměšti na Hané. Dalšího, v tomto případě třiašedesátiletého muže, nalezli lidé v neděli mrtvého v Jívové v provizorním přístřešku. Tentokrát se jednalo o třiašedesátiletého místního občana.

"Pravděpodobnou příčinou jejich smrti je podchlazení, ale ani v jejich případě zatím neznáme výsledky pitvy, takže to nelze potvrdit,“ řekla Právu ve středu Dolejšová. Policie případy vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám