Hlavní obsah

VIDEO: Statečný muž zadržel ve Frýdku-Místku dva lupiče

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Dva mladé lupiče ve věku 14 a 18 let, kteří koncem minulého týdne v centru Frýdku-Místku přepadli bezmála sedmdesátiletou důchodkyni, zpacifikoval krátce po činu náhodný svědek, 28letý Petr Kuboš. Za jeho statečný čin mu ve středu osobně poděkovali šéfové okresní policie.

Článek

Případ se stal 2. ledna krátce po setmění. Dva mladíci si vyhlédli 68letou ženu, ke které přistoupili a bez jediného slova ji z ruky vytrhli kabelku a povalili ji na zem.

„Útěku pachatelů z místa činu si náhodně všiml 28letý muž, který když zjistil co se stalo, běžel za oběma muži. Po chvíli je našel za myčkou benzínové čerpací stanice, kde se dělili o svůj lup,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Petr Kuboš pak donutil oba mladé lupiče vrátit se k přepadené ženě a předat ji uloupené věci. „Šli s ním dobrovolně, protože byl silnější postavy a možná svou roli sehrálo i to, že měl s sebou dva psy. V té době k místu přijela i přivolaná policejní hlídka, která oba mladíky zadržela,“ dodal Žurovec.

Dospělý pachatel už byl obviněn z loupeže, za kterou mu hrozí až deset let vězení. Jeho mladší kumpán vzhledem ke svému věku trestu unikne, přesto stane před speciálním soudem pro mládež.

"Za čin jinak trestný mu může soud uložit dohled probačního úředníka, ale i ochrannou výchovu vykonávanou ve výchovných ústavech pro děti,“ dodal Žurovec.

Zachránci v úterý osobně poděkoval mimo jiné vedoucí územního odboru kriminální policie Tomáš Václavík i jeho kolega Petr Lessy.

„S radostí mohu konstatovat, že se stále častěji setkáváme s tím, že lidé nejsou lhostejní ke svému okolí. Díky velmi dobré spolupráci s občany se nám v poslední době podařilo zadržet několik i velmi nebezpečných pachatelů trestné činnosti,“ řekl Václavík.

Reklama

Výběr článků

Načítám