Hlavní obsah

Na Olomoucku našli druhého umrzlého bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Jívové na Olomoucku našli v neděli mrtvé tělo bezdomovce. Po příchodu zimy v novém roce je to v regionu už druhý objevený muž bez domova, který silným mrazům podlehl. Ten první byl podle ČTK nalezen v první den roku v Náměšti na Hané.

Článek

První oběť mrazů našli v areálu bývalé benzinové čerpací stanice zemědělského družstva. Informovala o tom v neděli policejní mluvčí Marta Vlachová. "Pravděpodobnou příčinou smrti může být podchlazení. Jasno bude až po pitvě," dodala. Podle ní není jasné, jak dlouho zde tělo muže ve středním věku leželo.

Mezitím vyšetřuje policie další případ v Jívové. Tam podle TV Prima umrzlého muže našli v přístřešku u kotelny, kde delší dobu přebýval. Stejně jako muže z Náměšti ho lidé naposledy viděli živého již před několika dny.

V regionu našli lidé umrzlého bezdomovce tuto zimu poprvé v polovině prosince v Olomouci. Počet lidí bez domova na Olomoucku odhadují sociální pracovníci na 500.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám