Hlavní obsah

V Nyklovicích vyhořel statek, škoda jde do miliónů

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NYKLOVICE

Devět jednotek hasičů ze tří krajů zasahovalo u rozsáhlého požáru, který v noci ze soboty na neděli napáchal v areálu statku v Nyklovicích na Žďársku škodu za více než 2,5 miliónu korun. Po příčině zatím policisté pátrají.

Článek

Jak uvedla krajská mluvčí hasičů z Vysočiny Petra Musilová, hlášení o ohni přijalo operační středisko hasičů v sobotu po deváté hodině večer a vzhledem k poloze usedlosti v sousedství dalších dvou krajů (Jihomoravského a Pardubického) si zásah vyžádal rozsáhlou spolupráci.

„Při příjezdu jednotek na místo události byla polovina objektu v plamenech. Jednalo se o prostory dílny a kůlny. V kůlně bylo uskladněné obilí a brambory. Konstrukce objektu se postupně bortila. Hasiči stačili vynést dvě acetylenové, dvě kyslíkové a jednu desetikilogramovou propanbutanovou láhev. Podařilo se jim také zachránit několik kusů zemědělské techniky,“ shrnula zásah mluvčí.

Kouř z hořícího objektu se šířil daleko po kraji. Hasiči celý zásah absolvovali v dýchací technice. „Komunikace v místě zásahu začala kvůli nízkým teplotám namrzat, což si vyžádalo i zásah cestářů,“ doplnila mluvčí.

Starosta Nyklovic Jiří Heger Právu řekl, že se jedná o neobydlený zemědělský areál za obcí. Podle něj šlo nejspíš o nešťastnou náhodu. „Jsou tam uskladněné brambory, takže se musí neustále přitápět, aby nezmrzly,“ naznačil pravděpodobnou příčinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám