Hlavní obsah

VIDEO: Potápěči nalezli bruslaře, pád pod led nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STAŇKOV
Aktualizováno

Speciální tým potápěčů jihočeských policistů v pátek nalezl tělo 40letého bruslaře z Prahy, pod nímž se ve čtvrtek probořil led na Staňkovském rybníce na Jindřichohradecku. V pátek odpoledne se o několik set metrů dál propadl další člověk. Měl štěstí, že zde probíhala záchranná akce, a tak byl jen s podchlazením převezen do nemocnice.

Článek

Kolem poledne se policejní potápěči znovu ponořili pod led a snažili se najít ztraceného bruslaře. Práci jim ztěžovala nízká viditelnost a terénní nerovnosti dna Staňkovského rybníka.

Tělo muže bylo v průběhu pátrání nalezeno, už bez života. Podle prvních zpráv nebylo prokázáno cizí zavinění, muž se s největší pravděpodobností utopil v ledové vodě.

Na zmizení bruslaře ve čtvrtek upozornil jeho známý s tím, že byl ve Staňkově na rekreaci a šel si zabruslit. Bruslařův kolega nalezl na zamrzlé hladině probořené místo a o kousek dále i bundu.

V pátek se na rybníce propadl pod led další člověk. „Měl štěstí že o několik set metrů dál probíhala záchranná akce, takže ho hasiči vytáhli a my jsme ho transportovali s podchlazením do českobudějovické nemocnice vrtulníkem,“ informoval Právo ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Pády pod led se odehrály i jinde

Hasiči tahali bruslaře v pátek i z Opatovického rybníka u Třeboně a z rybníka Linda v Hluboké u Borovan. „Přestože jsme všechny varovali, pouštějí se na rybníky, kde je tenký led a jen za dnešek jsme zaznamenali i se Staňkovským rybníkem už čtyři záchranné akce,“ sdělila Právu mluvčí jihočeských hasičů Nicole Hovorková. 

Také ve Středočeském kraji se probořili na ledě dva lidé. Do jezera v Poděbradech spadl přibližně padesátiletý muž, kterého museli zachránáři oživovat, podobná událost se stala i ve Lhotě u Brandýsa. Tam se při vyprošťování zranili i dva hasiči.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám