Hlavní obsah

Hasiči v noci vyjížděli především k hořícím popelnicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči a záchranáři zaznamenali během oslav silvestrovské noci desítky výjezdů. Většinou kontrolovali požáry popelnic a kontejnerů, kam lidé odhodili pyrotechniku.

Foto: Petr Horník, Právo

Záchranáři pomáhají jednomu z účastníků oslav.

Článek

Pražští hasiči vyjeli do půlnoci dvacetkrát a do rána absolvovali dalších 29 výjezdů. Z toho v souvislosti s novoročními oslavami zasahovali u dvaatřiceti požárů. Většinu měla na svědomí takzvaná zábavní pyrotechnika, obešly se však bez zranění.

"Vesměs hořely plastové kontejnery, umělohmotné parapety oken, jejich rámy a květináče," uvedl vyšetřovatel pražských hasičů Josef Hyršl.

Silvestrovská noc se bez pomoci hasičů neobešla.foto: Právo/Petr Horník

"Ostatní byly technické zásahy včetně dopravních nehod, z nichž k nejvážnější došlo před půlnocí v Legerově ulici. Hledali jsme ale i údajně plovoucího muže ve Vltavě a tak podobně," řekl Hyršl.

Bez zvláštních následků se obešly i oslavy v Královéhradeckém kraji. I tam hasiči většinou zasahovali u menších požárů kontejnerů. První nádoba na odpad se vzňala už ve středu vpodvečer ve Sněžném na Rychnovsku, další tři přibyly během noci v Hradci Králové a v Trutnově.

Pracovník bezpečnostní firmy usměrňuje jednoho z oslavenců.foto: Právo/Petr Horník

Po půlnoci museli hasiči likvidovat požár tří vraků osobních automobilů v Polánkách nad Dědinou na Královéhradecku. "Ten, kdo to zapálil, to asi považoval za silvestrovskou recesi. Škoda velká nebyla, auta tam stála odstavená už dlouho," řekl operační důstojník hradeckých hasičů.

Jednu oběť má letošní silvestrovská noc v Libereckém kraji. O život přišel jednadvacetiletý muž při dopravní nehodě u Roztok u Jilemnice na Semilsku. Ve velké rychlosti nezvládl řízení a se svou fabií narazil do stromu.

foto: Právo/Petr Horník

Podle Petra Mazánka ze semilské policie se noční nehoda stala na suché holé horské silnici. "Řidič musel jet asi stokilometrovou rychlostí a v zatáčce pak nezvládl řízení. Záchranáři mu již nemohli pomoct," dodal.

Rvačky na Vysočině

Mnohem méně klidné byly oslavy na Vysočině. Doprovázelo je mnoho rvaček a zranění. Třiadvacetiletý muž si při výrobě výbušniny zdevastoval ruku, žena na Pelhřimovsku byla zraněna pyrotechnikou v obličeji. Padesátiletý muž se oběsil nad vchodem do City parku v Jihlavě.

Několik lidí se při novoročních oslavách popralo a zranilo, devět výtržníků skončilo na protialkoholní záchytné stanici. Policisté a zdravotníci se od půlnoci prakticky nezastavili.

foto: Právo/Petr Horník

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám