Hlavní obsah

VIDEO: Noční požár v nemocnici na Karlově náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská Fakultní nemocnice na Karlově náměstí má za sebou krušnou noc. Uvnitř stomatologické kliniky totiž hořelo. Na požár upozornili samotní zaměstnanci nemocnice a okamžitě na místo povolali hasiče.

Článek

Podle prvních šetření hasičů uvnitř vzplála stará elektroinstalace. Hned v noci začali zaměstnanci z celé budovy evakuovat pacienty a stěhovat lékařská zařízení. Následkem požáru jsou ohořelé zbytky podlahy, totálně vytopené nemocniční chodby, nepořádek a hromady sutin.

Hasiči pracovali celou noc a ráno v pracích pokračovali. „Po nočním požáru my pouze dohledáváme případná další skrytá ohniska, tedy pokud tady jsou.

Požár vypukl tady na zubní klinice krátce po půlnoci, díky včasnému zásahu nedošlo k žádnému poranění, k ohrožení pacientů. Odhad škod se pohybuje mezi půl až jedním miliónem korun.

Kvůli požáru ve druhém patře musela být evakuována kompletně celá klinika. I patra pod ním, kam se požár nedostal, jsou totiž podmáčená od zásahu hasičů. Celý den tak všichni zaměstnanci pracovali na odklízení škod a odvoz dalších přístrojů.

Za jak dlouho se provoz stomatologické kliniky vrátí do původního stavu, zatím není jasné. Jisté je ale to, že provoz nemocnice to nijak výrazně neovlivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám