Hlavní obsah

Přeplněný trabant otočila oslněná důchodkyně na střechu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

Hazardování s lidskými životy nezná na českých silnicích mezí. Dalším důkazem je 68letá řidička, která nezvládla v pondělí po poledni řízení trabantu u obce Petrovice na Příbramsku. Přeplněný automobil po oslnění sluncem nezvládla v zatáčce a přetočila auto na střechu. Důsledkem jsou tři zranění, z toho jedno malé dítě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V trabantu cestovala čtveřice dospělých a dítě, kterému nebyly ještě ani tři roky. Při průjezdu táhlou pravotočivou zatáčkou nezvládla 68letá žena za volantem řízení, navíc ji oslnilo slunce.

Instinktivně strhla řízení, dostala smyk a vůz se převrátil na střechu. Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že obě přední pneumatiky mělo auto sjeté. Na zadní nápravě pak byla každá pneumatika jiná.

„Osoba mladší tří let seděla na zadním sedadle, aniž zde byl nějaký zádržný systém. Při nehodě došlo k lehkému poranění dvou spolujezdců a dítěte. Hmotná škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová

Reklama

Výběr článků

Načítám