Hlavní obsah

OBRAZEM: Plameny poničily kolibu v Beskydech

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STARÉ HAMRY

Miliónovou škodu napáchal v úterý odpoledne oheň na kolibě ve Starých Hamrech na Frýdecku. Hašení komplikovalo počasí, hasičům při zásahu pomáhala i Horská služba.

Článek

 Původně vyjeli hasiči k požáru horské chaty Armaturka. Na místě ale zjistili, že plameny zachvátily sousední kolibu.

 „Příjezd byl velmi komplikovaný kvůli povětrnostním podmínkám, zledovatělý povrch příjezdové silnice jsme museli nejprve nechat posypat,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster. V době jejich příjezdu už byla v plamenech střecha i podkroví dřevěného objektu.

:.Zasaženo bylo podkroví koliby. Foto HZS MSK

Kvůli hustému štiplavému dýmu museli hasiči bojovat s ohněm zvenčí koliby. „Ani s dýchací technikou se nepodařilo proniknout do značně členitého objektu,“ popsal Faster situaic s tím, že hasiči museli vyřezat ve střeše díry, kterými budovu odvětrávali.

:.Hasiči zasahují na střeše koliby. Foto HZS MSK

Požár se hasičům podařilo zcela zlikvidovat těsně před půl sedmou večer. „Až do rána hlídali požářiště dobrovolní hasiči z nedaleké Neladné,“ doplnil mluvčí hasičů. 

:.Z koliby se valil hustý dým. Foto HZS MSK

Škoda způsobená požárem byla majitelem a vyšetřovateli hasičů a policie vyčíslena na milión korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen.

:.Ohněm poničená koliba Foto HZS MSK

Reklama

Výběr článků

Načítám