Hlavní obsah

V Uherském Hradišti v noci hořela budova v areálu bývalých kasáren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár zachvátil v sobotu večer jednu z budov v areálu bývalých kasáren v Uherském Hradišti. Hořet začala střecha nepoužívaného objektu bývalé jídelny. Na místě zasahovaly profesionální i dobrovolné jednotky hasičů, požár se jim podařilo zcela uhasit zhruba ve 02:00.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nikdo při něm neutrpěl zranění. Z šetření hasičů vyplývá, že budovu zřejmě někdo neúmyslně zapálil. ČTK to řekl Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Na místě zasahovalo celkem sedm jednotek hasičů s výškovou technikou a osmi cisternami. Shořela pouze asi polovina střechy budovy, díky železobetonové konstrukci objektu se oheň nerozšířil do nižších pater.

"Příčinou byla zřejmě manipulace s otevřeným ohněm," uvedl Rušar. Objekt totiž nebyl zabezpečen a měli do něj přístup i cizí lidé. Podle informací hasičů začalo hořet v podkroví domu, odkud se oheň rozšířil na jeho střechu.

"V budově se pravděpodobně pohybovali bezdomovci a přitápěli si tam," řekla ČTK mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková. Jméno viníka požáru podle ní ale dosud policisté neznají.

Podle informací hasičů způsobil požár škodu zhruba 1,6 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám