Hlavní obsah

Skinheadi brutálně zbili sedmnáctiletého Roma, jsou ve vazbě

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV
Aktualizováno

Skupina skinheadů napadla začátkem listopadu v Havířově-Šumbarku sedmnáctiletého romského mladíka. Šest útočníků je nyní údajně ve vazbě. Informace o incidentu deníku Právo potvrdil romský aktivista Markus Pape. Napadený muž má podle Papeho roztříštěnou lebku, je částečně ochrnutý.

Článek

Šest útočníků je podle Papeho ve vazbě. „Rodina se bojí dalších útoků, proto nechce zveřejnit, v jaké je nemocnici,“ řekl Pape. „Mám informace o tom, že zatčení jsou aktivisty neonacistického hnutí,“ dodal.

Mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková potvrdila, že policie skutečně minulý týden zadržela skupinu mladých útočníků ve věku od 17 od 25 let.

Odmítla ale informaci o závažnosti zranění. „Ten mladík je sice v péči lékařů, rozhodně ale není ochrnutý,“ řekla Viačková. Dodala, že bližší informace policie poskytovat zatím nebude odmítla také říct, zda zadržení už měli v minulosti kvůli rasovým incidentům co do činění s policií.

„Část útočníků skončila ve vazbě a část je ještě na svobodě,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám