Hlavní obsah

Na Hodonínsku napadl rodič učitelku, skončila s otřesem mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN
Aktualizováno

Kriminalisté se zabývají napadením učitelky Základní školy v Dubňanech na Hodonínsku, která musela po jednání s otcem jedné žačky vyhledat s otřesem mozku a podlitinami lékaře. Napadení se stalo 5. prosince. Učitelka je od té doby v pracovní neschopnosti. Muž připouští, že učitelku chytil za rameno, rozhodně ji prý nebil.

Článek

"Upozorňoval jsem ředitelku, že je má dcera psychicky šikanovaná. Slíbila mně, že bude věc řešit. Neřešili nic. Nakonec se vše obrátilo proti dceři. Pokud je učitelka v pracovní neschopnosti, tak s tím nemám nic společného. To si mohla udělat kdekoliv. Je pravda, že jsem se možná naštval a nějaké sprosté slovo vyletělo. Paní učitelku jsem ale jen chytil za rameno, protože jsem ji chtěl odvést do ředitelny, abychom to tam nějak vyřešili. Rozhodně jsem ji nemlátil,“ řekl otec týdeníku Naše Slovácko. 

Podle informací Práva mužův incident ve škole nebyl prvním případem, kdy u něj agresivita zvítězila nad rozvahou. Jeho aktivní fotbalový život v minulosti údajně poznamenal útok na rozhodčího.

Verze školy: před dětmi ženu bil a nadával jí

Napadení se údajně odehrálo přímo před zraky dětí, a to o přestávce na chodbě školy. Otec byl rozhněvaný údajně kvůli tomu, že jeho dceru její spolužáci psychicky šikanují. Škola podle něj problém neřešila. Její ředitelka Zdeňka Šindarová to ale odmítá.

"Při konfliktu tam bylo hrubé uchopení za paži, cloumání, úder hlavy o zeď a několik velmi silných nadávek," řekla ředitelka. Učitelka pak musela být v šoku převezena k lékaři.

Policie případ řeší jako přestupek

"Případ šetří policie a já jej v tuto chvíli nechci nijak komentovat. Ale podle zákona o rodině za dítě zodpovídají rodiče a stížnosti nebo připomínky k práci školy nelze řešit tímto způsobem,“ řekla ředitelka.

Mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník potvrdil, že policisté se případem zabývají, momentálně je ale klasifikován jen jako přestupek. Pokud se potvrdí, že je pravda na straně školy, může být obviněn z ublížení na zdraví.

Škola popírá šikanu

Ředitelka školy nesouhlasí s tím, že dívku spolužáci šikanovali. Děvče toto jednání popsalo prý tak, že se na ni někteří z nich "divně dívají". Ve třídě padla ale i důtka za to, že si ji spolužáci fotografovali bez jejího svolení do mobilního telefonu. "Rozhodně to ale nebylo šikanování. Nebylo to nic závažného," zdůraznila Šindarová.

Školačka, kvůli které incident vypukl, dnes chodí na jinou školu. Její bývalí spolužáci ji popsali jako dívku, která všem dávala na odiv, že ji netrápí limity kapesného. Právě neustálé povyšování nad ostatní bylo podle dětí důvodem, proč ji nepřijali do kolektivu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám