Hlavní obsah

V pražském parku přežil bezdomovec pokus o zabití

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Záhadný případ pokusu o vraždu řeší od uplynulého týdne pražská policie. V Kinského sadech na Smíchově dosud neznámá dvojice pachatelů údajně bezdůvodně napadla nožem bezdomovce (53), který tam ve čtvrtek večer polehával na lavičce.

Článek

„Měl několik bodných ran, ale závažnějšímu poranění se sám ubránil, protože chytil nůž útočníků za ostří a přetahoval se s nimi o něj. Tím si zachránil život, protože útoky směřovaly na místa, kde jsou životně důležité orgány, například na krk,“ řekl v úterý šéf pražské mordparty Josef Lottes.

Bezdomovec, který je pro místní obyvatele známou postavou Petřína a jeho okolí, utrpěl několik ran, měl i rozříznutou tvář. Z nemocnice ho už ve středu propustili.

Policisté mají několik verzí toho, kdo za útokem stojí. Podle výpovědi napadeného byli pachateli dva mladíci. Lottes nevyloučil, že mohlo jít o útočníky, kteří cíleně napadají právě bezdomovce, nebo to byli narkomani. Pachatelům hrozí až 15 let vězení.

Útoky na bezdomovce nejsou v Praze ničím neobvyklým. Například 27. května 2005 dosud neznámý pachatel podpálil bezdomovce ležícího na lavičce v lesoparku u Werichovy ulice na Barrandově. Poškozený utrpěl těžké popáleniny na 36 procentech těla a jen díky včasnému zásahu lékařů nezemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila muže z vraždy bezdomovce

Policisté v neděli obvinili šestadvacetiletého muže z Pardubic z vraždy bezdomovce. Tělo zavražděného muže našli lidé v sobotu ráno v Pardubicích. Podle...

Výběr článků

Načítám