Hlavní obsah

Na Karvinsku zahynul pod koly auta starší chodec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po střetu s osobním autem zemřel v sobotu v Horní Suché na Karvinsku starší chodec. Srazil ho jedenadvacetiletý řidič osobního vozu BMW, který poté najel do protijedoucí dodávky, řekla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Vjačková.

Foto: Tomáš Branda, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala před 08:00 na přehledné čtyřproudé silnici na ulici Dělnická na trase mezi Karvinou a Havířovem.

"Řidič BMW jel od Karviné pravděpodobně vysokou rychlostí. Nestačil zareagovat na muže, který stál uprostřed silnice. Pak vjel do protisměru, kde narazil do fordu transitu, který řídil šestatřicetiletý řidič," popsala událost Vjačková.

Sraženému chodci už zdravotníci nemohli pomoci. Oba řidiči z nehody vyvázli bez zranění. Předběžná škoda na vozidlech činí 150 000 korun.

Na Náchodsku zemřel chodec při přebíhání silnice

V noci na dnešek u Heřmanic na Náchodsku zemřel chodec pod koly osobního vozu Škoda Octavia. Řekl to operační důstojník východočeské policie. Alkohol v krvi řidiče test vyloučil.

"Dva chodci přebíhali před půlnocí hlavní silnici I/37 z Jaroměře do Trutnova u Heřmanic. Osobní auto jednoho z nich zachytilo, muž na místě zemřel," uvedl policista. Přesný průběh nehody policie vyšetřuje, požití alkoholu u mrtvého musí stanovit pitva. Ve voze se při nehodě zranil spolujezdec.

Nehoda u Mnichova Hradiště si vyžádala lidský život

Nehoda osobního auta poblíž Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku si dnes ráno také vyžádala lidský život. Třiatřicetiletý řidič v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku. Auto se při kolizi převrátilo na střechu. Řidič svým zraněním na místě podlehl, informoval vrchní inspektor mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Nehoda se stala kolem 04:30 na silnici z Mnichova Hradiště na Klášter Hradiště nad Jizerou. Co přesně bylo její příčinou, policisté zjišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám