Hlavní obsah

VIDEO: Policie vyrušila zloděje, když snášeli bankomat ze schodů

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV
Aktualizováno

Nejméně dva muži se ve čtvrtek brzy ráno pokusili ukrást bankomat v Březové na Sokolovsku. Když ho snášeli ze schodů radnice, kdy byl přístroj ve vestibulu zabudován, vyrušila je policejní hlídka.

Článek

Poté se strhla honička a došlo i na střelbu. „Policista při pronásledování použil dva varovné výstřely, muž se poté zastavil,“ popsala Právu mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová s tím, že další muž je však stále na útěku a je ozbrojený.

Policejní ozbrojenci se samopaly okamžitě vytvořili po celém kraji zátarasy. Muže se však ještě kolem deváté ráno nepodařilo chytit. „Intenzivně po něm pátráme,“ poznamenala.

„V noci jsem uslyšela hluk a viděla jsem u radnice několik postav. Po chvíli mi došlo, že asi chtějí ukrást bankomat. Na místo ale v tu chvíli dorazili policisté,“ uvedla jedna ze svědkyň. Ke krádeži došlo přibližně v půl třetí ráno. „Na krádež upozornili občané, na místo ihned vyjelo několik hlídek,“ poznamenala mluvčí.

Část poničeného bankomatu pod schody radnice v Březové. Foto: Policie ČR

Jako popruhy měli použít požární hadice

Kolik peněz v bankomatu bylo, zatím není jasné, stejně tak, jakou zloději způsobili škodu. Pachatelé se pokusili bankomat snést k přistavenému autu pomocí popruhů, někteří ze svědků uvádějí, že to byly požární hadice.

Poškozený přístroj i s hotovostí však zůstal na místě „Nikdo kompetentní, kdo by podal informace, tady zatím není,“ řekla pracovnice pražské firmy, která má s Březovou smlouvu o provozování bankomatu.

Reklama

Výběr článků

Načítám