Hlavní obsah

Nehoda na přejezdu u Nymburka stála řidiče život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila srážka osobního motorového vlaku s osobním autem na přejezdu u obce Straky na Nymbursku. Řidič octavie, který vjel v neděli před 15. hodinou na koleje, neměl šanci přežít. Vagón ho před sebou od přejezdu tlačil ještě víc než sto metrů a auto bylo skoro celé zdemolované.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Následky srážky škodovky s vlakem byly tragické.

Článek

„Jedná se o přejezd bez závor, ale se světly,“ podotkl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Světla u přejezdu blikala i po nehodě, takže to vypadá, že řidič je musel přehlédnout, nebo se pokusil stihnout přejet ještě před vlakem.

Záchranáři museli vyprošťovat mrtvého za pomoci hasičů. Tělo bylo zaklíněné ve zdemolovaném autě ještě kolem 17. hodiny. Podle mluvčí záchranky Terezy Janečkové se nejspíš nikdo další nezranil.

Doprava na trati mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem byla ovšem zablokovaná několik hodin.

Neděle ve znamení vlakových nehod

Neděle byla ve znamení neštěstí na vlakových kolejích. Tragické následky mělo nezodpovědné počínání muže, který se nad ránem procházel po vlakových kolejích. Projíždějící vlak na trase z Uničova na Medlov ho smetl do potoka. Podle policie byl muž na místě mrtvý.

S vlakem se střetnul pravděpodobně i devatenáctiletý mladík z Rokycanska, jehož bezvládné tělo ležící v jízdní dráze uviděl v neděli před pátou hodinou ranní strojvedoucí vlaku na severním Plzeňsku.

Muž ležel na trase ze stanice Stupno do Chrástu za železničním mostem. Byl naživu, ale v bezvědomí. Záchranná služba jej transportovala do nemocnice. Vyšetřování případu pokračuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Olomoucku smetl vlak muže z kolejí

Tragické následky mělo nezodpovědné počínání muže, který se v neděli nad ránem procházel po vlakových kolejích. Trasou z Uničova na Medlov totiž právě...

Výběr článků

Načítám