Hlavní obsah

Lupiči dostali osm let za přepadení auta s 2,5 miliónu

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Po osmi letech vězení vyměřil v úterý senát táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích dvojici mužů, kteří letos v květnu přepadli v Plané nad Lužnicí osobní auto převážející peníze a zmocnili se 2,5 miliónu korun.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Vlastimil Riga (v popředí) a Martin Černý před soudem.

Článek

Za loupežné přepadení, které se odehrálo za bílého dne na silnici E55 v Plané nad Lužnicí, poslal soud do vězení sedmadvacetiletého Martina Černého a jednatřicetiletého Vlastimila Rigu. Oba před soudem svou vinu nepopřeli. Dohadovali se jen, kdo první přišel s nápadem zmocnit se peněz a loupež připravit.

Podle obžaloby si pachatelé vytipovali vhodný okamžik, kdy automobily stály v koloně na opravované silnici. Mezi nimi byl i ten s penězi na výplaty. Riga údajně vyskočil z auta, v ruce držel zbraň, prý jen maketu, a vyděšenému řidiči i jeho spolujezdkyni nařídil, aby zůstali na místě. Ze zadních sedadel vzal igelitku a krabici, v níž byly peníze. Pak naskočil do auta, které řídil Černý, a z místa činu ujeli.

"Jejich vůz našli po třech hodinách kriminalisté na druhém konci Plané nad Lužnicí. Za několik týdnů pak dopadli oba pachatele. Ti si ještě předtím stačili lup rozdělit rovným dílem. Část z něj, asi 800 tisíc korun, utratili, větší část se ale firmě vrátila.

Rozsudek dosud není pravomocný. Oba obžalovaní se proti verdiktu soudu na místě odvolali.

Reklama

Výběr článků

Načítám