Hlavní obsah

Deviant zneužil desetiletou školačku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Po dosud neznámém pachateli, který ve středu na chodbě panelového domu v Ostravě-Zábřehu sexuálně zneužil desetiletou dívku, pátrá policie. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policie zatím nechce potvrdit, zda šlo pouze o pohlavní zneužívání nebo o dokonané znásilnění.

Článek

Událost se stala krátce před osmnáctou hodinou v jednom z domů v ulici P. Lumumby. Ve chvíli, kdy dovnitř vcházely dvě školačky, vešel s nimi do domu i pachatel. Jedna z dívek odjela výtahem a na druhou se pachatel vrhnul, přikryl jí rukou ústa a odvlekl ji na schody.

„Tam po ní požadoval sexuální praktiky. Po činu ji doprovodil k výtahu a z domu odešel,“ uvedla policejní mluvčí. Během posledního půl roku jde na Ostravsku už o několikátý podobný případ, kdy pachatel v panelovém domě zneužil nezletilé dítě. I v dalších případech jsou pachatelé dosud neznámí.

„Souvislost s dalšími kauzami mravnostní trestné činnosti spáchané na dětech ale nebyla zjištěna,“ dodala mluvčí policie.

Kriminalistům se podařilo sestavit počítačový portrét pachatele. Jedná se o muže ve věku 20-25 let, štíhlé postavy, vysokého asi 175 cm. Měl krátké, tmavé, nagelované vlasy, sčesané dozadu, z čela. „V obličeji měl viditelné červené pupínky, pravděpodobně akné. Oblečen byl do černé riflové bundy na zip se zvednutým límcem nebo stojáčkem v přední části s kapsami také na zipy,“ uvedla mluvčí.

Občané, kteří poznají muže na obrázku, mohou informace o jeho totožnosti volat na bezplatnou policejní linku 158 nebo oznámit na kterékoli policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám