Hlavní obsah

Stařík srazil na přechodu v Brně dvě děti

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Tragédií málem skončila ve čtvrtek ráno v Brně v Osové ulici cesta do školy pro čtrnáctiletou dívku a jejího patnáctiletého kamaráda. Přímo na přechodu pro chodce a navíc před zraky strážníka, který řídil dopravu, do dětí najel šestasedmdesátiletý řidič.

Článek

Náraz dívku odhodil, její kamarád dopadl hůř, přepadl přes kapotu a silně se udeřil do hlavy. Podle informací Práva měl starý muž za volantem již několik měsíců propadlé osvědčení o zdravotní způsobilosti k řízení.

„Dopravu na přechodu řídil strážník v reflexní vestě a se zastavovacím terčem v ruce. Děti viděly, že auta zastavila a tak vešly na přechod. Starší řidič ale do nich bez jakéhokoli brzdění narazil,“ řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková s tím, že o nehodě byli okamžitě informováni rodiče obou dětí.

Na místo ihned vyrazili záchranáři. „Obě děti byly převezeny do brněnské Dětské nemocnice, dívka s povrchovým poraněním bérce a nohou s otřesem mozku a povrchovým poraněním hlavy. Zranění by se dala charakterizovat jako lehká až střední,“ potvrdila Právu mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

„Muži byla okamžitě na místě zakázána další jízda a jeho auto bylo odstaveno. Policie dál nehodu vyšetřuje,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Podle strážníků by měli rodiče dbát na to, aby jejich děti nosili oblečení nebo školní tašky s reflexními prvky, i když v tomto případě byla veškerá prevence marná.

Reklama

Výběr článků

Načítám