Hlavní obsah

VIDEO: U Blanska spadlo malé letadlo, dva lidé zemřeli

Právo, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BLANSKO
Aktualizováno

Policisté, záchranáři a hasiči zasahují u havárie malého sportovního letadla na Blanensku. Podle informací zasahující záchranné služby zemřeli dva lidé. Okolnosti nehody nejsou zatím k dispozici.

Článek

„Sportovní letoun se zřítil v místě zvaném Hitlerova dálnice,“ řekla Novinkám mluvčí policie v Blansku Iva Šebková.

"Na místě neštěstí zemřeli dva lidé ještě před příjezdem naší posádky," řekla Novinkám mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Neštěstí se stalo mezi Skaličkou a Hlubokými Dvory. V místě jsou zbytky rozestavěné dálnice z druhé světové války.

V troskách letadla zahynuli dva lidé. Foto: Directfilm

Podobných případů se letos v České republice stalo několik, a to mimo jiné i na jižní Moravě. V dubnu se ultralehké letadlo zřítilo v Miroslavi na Znojemsku. Po dopadu na zem zachvátily stroj plameny pilot uhořel. Příčinou nehody byla jeho chyba.

Další podobné případy se letos staly například u Budišova nad Budišovkou na Opavsku, u obce Topolná na Uherskohradišťsku, u Vokšic na Jičínsku, u Krásna na Sokolovsku, u Hradce Králové a nedaleko Svinců u Dolního Třebonína na Českokrumlovsku.

Počátkem října se zřítil větroň na letišti v Hosíně u Českých Budějovic. V jeho troskách zahynul šestašedesátiletý uchazeč o pilotní průkaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám