Hlavní obsah

Za objednávku vraždy šéfa přes e-mail dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na tři roky do vězení s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let poslal ve čtvrtek pražský městský soud Jana Lochmanna. Soudci ho shledali vinným z toho, že údajně připravoval prostřednictvím elektronické pošty vraždu nadřízeného. Proti verdiktu je možné se odvolat.

Foto: Josef Koukal, Právo

Jan Lochmann u soudu.

Článek

Žalobci Lochmanna viní z toho, že si loni e-mailem objednal u jedné z pražských firem vraždu svého kolegy. Za likvidaci dvaapadesátiletého nadřízeného údajně nabízel odměnu milión korun.

Pražský městský soud ve druhém kole procesu dospěl k jinému závěru než letos v březnu, kdy Lochmanna osvobodil. Vrchní soud v Praze však poté verdikt zrušil a případ vrátil k novému projednání.

Lochmann podle obžaloby od konce loňského května do konce července posílal jedné z pražských bezpečnostních firem e-maily, v nichž si chtěl objednat fyzickou likvidaci a odstranění těla svého nadřízeného. Za tím účelem podle spisu v červenci 2007 na pražském nádraží Holešovice vložil do bezpečnostní schránky zálohu 50 000 korun, určenou na pokrytí výloh za sledování potenciální oběti.

Lochmann i jeho nadřízený byli vysoce postavenými pracovníky firmy, která poskytuje konzultantské a inženýrské služby v oblastech ochrany životního prostředí a vodního hospodářství.

Lochmann od počátku obvinění odmítá s tím, že šlo jen o hru a mystifikaci, kterou by nedotáhl do konce. Proč jako cíl označil svého nadřízeného, soudu vysvětlit nedokázal, prý šlo o náhodné rozhodnutí. Vztah s možnou obětí označil za "oboustranně přátelský až nadstandardní".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám