Hlavní obsah

VIDEO: Auto se v Ostravě srazilo s tramvají, dvě těžce zraněné

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dvě ženy se těžce zranily při srážce tramvaje a osobního auta, která se stala v pátek v jedenáct dopoledne v Ostravě. V Závodní ulici narazila tramvaj plná cestujících v plné rychlosti do Renaultu Laguna, který se před ní znenadání začal otáčet. Nehoda zablokovala přes poledne centrum Ostravy.

Článek

Tramvaj tlačila auto ještě asi 50 metrů. Ve voze seděly dvě ženy ve věku 30 a 24 let. Záchranáři museli obě ženy z vraku vystříhat. Jejich zranění jsou vážná. Řidič tramvaje srážce nemohl zabránit.

:. Místo nehody. Foto: HZS Moravskoslezského kráje

"Třicetiletá i čtyřiadvacetiletá žena utrpěly poranění hlavy a mozku. Zasahující lékařka u obou zjistila poruchu vědomí. Záchranáři pacientkám zajistili žilní vstupy, podali potřebné léky a poté zraněné transportovali do nemocnice. Mladší z žen byla předána na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, starší pak na urgentním příjmu Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy," informoval Novinky mluvčí Záchrané služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

:. Havarovaný vůz foto: HZS Moravskoslezského kráje

"Tramvaj i renault jely téměř souběžně od křižovatky Závodní s Rudnou ulicí směrem k Ruské ulici. Vozidla se srazila na úrovni odbočky k hotelu Atom, který stojí nalevo od silnice a kam chtěla patrně řidička renaultu odbočit. Okolnosti nehody vyšetřuje Policie ČR," řekl Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.

:. Záchranáři museli ženy z auta vystříhat foto: HZS Moravskoslezského kraje

Reklama

Související témata:

Související články

Ostravský soud očistil ředitele Ostroje

Krajský soud v Ostravě ve čtvrtek zprostil obžaloby generálního ředitele strojírenské společnosti Ostroj Opava Vladimíra Trochtu a místopředsedu dozorčí rady...

Výběr článků

Načítám