Hlavní obsah

VIDEO: Opilý tajemník radnice Prahy 3 za volantem naboural tři auta

Novinky, pno, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na noc z pondělí na úterý nebude v dobrém vzpomínat vedoucí ekonomického odboru a tajemník radnice Prahy 3 Petr Fišer. Přestože večer začal dobře - bujarým popíjením v restauraci, následný pokus o přeparkování vozu skončil poškozením několika aut v okolí. Úředník přivolaným policistům nadýchal přes 1,5 promile.

Článek

Fišer se posilnil alkoholem v restauraci U radnice na pražském Havlíčkově náměstí. Pak sedl do svého vozu a rozhodl se odjet a vůz přeparkovat o dvě ulice dál. Ovlivněný alkoholem však cestou naboural tři auta.

"K události jsme byli přivoláni krátce po jednadvacáté hodině. Pětapadesátiletý řidič způsobil při karambolech škodu přibližně 65 tisíc korun, pozitivní dechová zkouška ukázala přes 1,5 promile alkoholu. Následně se podrobil odběru krve,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Zmožený úředník sotva mluvil

„Omlouvám se, je to moje vina, bydlím nedaleko a chtěl jsem přeparkovat o dvě ulice dál. Vypil jsem řádově čtyři skleničky tvrdého alkoholu,“ hledal těžce slova zjevně zmožený Fišer krátce po karambolech. Odpovědnosti se ale nezříkal.

Ještě v noci označil své chování za velkou chybu a přiznal, že to nejspíš zničí jeho kariéru. „Případ se stal mimo pracovní dobu, do vyjádření policie ctíme jeho nevinu. Nyní je na dovolené,“ řekl Novinkám mluvčí Prahy 3 Jan Sotona.

Reklama

Výběr článků

Načítám