Hlavní obsah

Pistolník v uniformě už je mimo službu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Čtyřiadvacetiletý cizinecký policista, který v pondělí střílel bezdůvodně do vzduchu v restauraci U Talafy ve Slavičíně na Zlínsku, byl dočasně postaven mimo službu. Právu to ve středu potvrdila mluvčí celorepublikové cizinecké policie Klára Krejčí.

Článek

Pokud se prokáže, že byl policista v době incidentu ve službě a navíc podnapilý, hrozí mu kromě trestního stíhání i propuštění.

Událost, při níž policista dvakrát vystřelil do vzduchu a šťastnou náhodou nikoho nezranil, se stala na venkovní zahrádce restaurace. "V tu dobu tady bylo kolem patnácti lidí. Někteří se po střelbě zvedli a odešli. Z takového chování jde strach," potvrdil Právu zaměstnanec restaurace Alan Furman.

Policistu kolegové narychlo opustili

Zatím není jasné, zda policista střílel kvůli roztržce s kolegy či z jiného důvodu. Navíc se rozcházejí výpovědi svědků, podle kterých policisté do hospody přišli již v povznesené náladě. Policisté po příjezdu na místo našli už jen překvapeného střelce, který netušil, že někdo z přítomných lidí událost telefonicky oznámil.

"Zajistili jsme jej i jeho služební zbraň a muž byl podroben opakovanému odběru krve na alkohol," řekl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám