Hlavní obsah

Mladík půjde za zneužívání sestry na devět let do vězení

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Devět let za dlouhodobé znásilňování nevlastní sestry si bude muset podle úterního verdiktu ostravského krajského soudu odsedět Tomáš Suszka (24) z Třince. Mladík byl přitom za pohlavní zneužívání dívky, na které se uspokojoval od jejích šesti let, odsouzen už v roce 2000 k podmíněnému trestu. Slíbil, že se polepší, bohužel se to ale nestalo.

Foto: Aleš Honus, Právo

Tomáš Suszka u soudu

Článek

Tomáš Suszka a jeho sestra mají společnou matku, otce má ale každý sourozenec jiného. Ani jeden z otců se ale na výchově nepodílel, a tak matka musela děti živit sama. „Vstávala ve čtyři hodiny ráno a z práce se vracela až k šesté večerní,“ řekl soudce Miroslav Mucha.

Právě v době, kdy matka nebyla doma, ke znásilňování docházelo. A to minimálně od roku 2005, kdy jí bylo ještě třináct let.

„Začalo to, když si mě brácha jednou v noci odnesl nahoru do svého pokoje. Svlékl mě, připoutal k posteli a znásilnil mě. Snažila jsem se ho kopat, ale nepomohlo to. Je silnější,“ řekla dívka kriminalistům.

Prováděl perverzní praktiky

Ke čtení protokolu z policejního výslechu se soudce rozhodl kvůli tomu, že výslech dívky u soudu znalci kvůli obavám ze zhoršení jejího psychického stavu nedoporučili.

Znásilňování se podle svědectví dívky odehrávalo několikrát měsíčně. Suszka na ní prováděl i perverzní sexuální praktiky, například zasouvání obušku a mrkve do přirození či přivazování k vodovodní trubce.„Zároveň vyhrožoval zabitím, pokud se někde o zneužívání zmíní,“ řekl soudce.

Obžalovaný ale tvrdí, že žádné násilí nepoužíval. Popřel také používání pendreku. „Dělala to dobrovolně, dával jsem jí za to peníze a ona souhlasila,“ řekl před soudem obžalovaný.

Všechno se provalilo teprve začátkem letošního roku. Dívka se svěřila své matce, protože měla obavu, že je těhotná. Podle znalce-sexuologa přitom Suszka netrpí žádnou sexuální deviací. Svou sestru zneužíval zřejmě proto, že nedokázal navázat bližší vztah s jinými ženami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám