Hlavní obsah

Soud zprostil bývalého závodníka Koloce obžaloby z podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

Krajský soud v Hradci Králové ve čtvrtek zprostil bývalého automobilového závodníka Martina Koloce obžaloby v případu Rubena Náchod. Koloc podle obžaloby měl uzavíráním pro podnik nevýhodných smluv společně s dalšími lidmi v letech 1991 až 1993 poškodil společnost Rubena Náchod o přibližně 250 miliónů korun.

Článek

Na jednačtyřicetiletého Koloce je od roku 2004 vydán mezinárodní zatykač, z hlavního líčení před soudem se omluvil ze zdravotních důvodů.

Podle svého advokáta pobývá na Seychelách. Koloc je dvojnásobným mistrem Evropy v závodech tahačů na okruzích a zakladatelem týmu Buggyra.

Obžaloba viní ze stamilionových podvodů v Rubeně Náchod také čtveřici bývalých manažerů podniku. Krajský soud v Hradci Králové, který jim dříve uložil tresty od čtyř do 6,5 roku vězení, je letos obžaloby zprostil.

Podle soudu se nepodařilo prokázat, že by jednáním obžalovaných vznikla společnosti škoda. Rozsudek však dosud není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu odvolala.

Reklama

Výběr článků

Načítám