Hlavní obsah

V Českých Budějovicích zemřela dívka po pádu z šestého patra

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na těžká zranění po pádu z šestého patra panelového domu v českobudějovické ulici Emy Destinové zemřela v neděli ráno v nemocnici 21letá dívka. Před čtvrtou hodinou se vydala na odvážný a nesmyslný výstup po balkónech, ale ztratila rovnováhu a spadla asi z patnácti metrů do křoví u domu.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Dívka lezla po balkónech až do šestého patra, kde ztratila rovnováhu.

Článek

„Zatím neznáme důvod, proč se dívka po balkónech šplhala, protože v domě nemá trvalé bydliště,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran. Důvod téměř horolezeckého výstupu nechápali ani obyvatelé domu.

„Nikdy jsem ji tu v domě neviděla. V noci mě probudil pes, který štěkal. Šla jsem k balkónu a ona zrovna lezla přes ten náš. Obě jsme se lekly a pak pokračovala ještě výš. Pak jsem viděla, že spadla a zavolala jsem záchranku i policisty,“ řekla jedna obyvatelek paneláku.

Další lidé z domu se zastavovali i nad tím, že výstup musel být velmi obtížný a nesmyslný. „Na každém balkónu musela udělat shyb, přitáhnout se celým tělem a to celkem šestkrát. Musela by mít neuvěřitelnou fyzickou kondici, aby vylezla až nahoru do osmého patra domu a navíc to byl nesmysl. Škoda tak mladého života,“ konstatoval jeden z majitelů bytu v domě. Dodal, že dům začíná být podle něho neslavně proslulý, protože už v prosinci zemřel po skoku z osmého patra stejného paneláku starší muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám