Hlavní obsah

Muž hned ve dveřích přerazil úřednici nos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Z ničeho nic, bez předchozí slovní rozepře zaútočil v pátek dvaačtyřicetiletý muž na úřednici přerovského magistrátu. Devětadvacetileté ženě, pracující na odboru sociálních dávek, přerazil nos poté, co ji udeřil do obličeje. Dalšímu útoku zabránila až její spolupracovnice. Policii se podařilo násilníka zadržet.

Článek

"Muž zaklepal na dveře kanceláře a když mu devětadvacetiletá zaměstnankyně otevřela, tak ji bez jakýchkoliv slovních urážek či slovního napadení dvakrát udeřil do obličeje. V dalším napadení mu zabránila kolegyně, která přivolala také policii," uvedla policejní mluvčí v Přerově Michaela Sedláčková.

Motivem jednání muže bylo podle policistů zřejmě to, že jeho rodině byly v červnu odejmuty dávky. "Muži bude sděleno podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví," doplnila policejní mluvčí.

Kamera incident nezachytila

Nejde přitom o první incident tohoto druhu, který se na magistrátu stal. Kvůli vzrůstajícím konfliktům v předchozích letech nainstalovala v roce 2004 radnice na chodbách sociálního odboru bezpečnostní kamery za téměř 100 000 korun.

"Tento incident kamera nezachytila. Jsme si vědomi, že nelze vše pokrýt. Jsou bohužel okamžiky, kdy stoprocentně úředníky ochránit nedokážeme. Máme proškoleny pracovnice, ale v takové chvíli jsou komunikační schopnosti nanic. Rozhodně to odsuzujeme," řekl mluvčí přerovské radnice Bohuslav Přidal.

Reklama

Výběr článků

Načítám