Hlavní obsah

Další obviněný v krádeži 75 miliónů z pancéřového vozu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Už čtvrtý muž byl obviněn v souvislosti s krádeží 75 miliónů korun, k níž došlo 17. ledna letošního roku u Hořic na Jičínsku. Policisté zadrželi tento týden dvojici mužů, z nichž jednoho stíhají, druhého propustili. Peníze zmizely v lednu z pancéřové dodávky bezpečnostní agentury.

Článek

„Východočeští policisté zadrželi toto úterý dvě osoby. Proti 31letému muži z Českolipska bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin krádeže, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest až 12 let. Na obviněného byla soudcem následně uvalena vazba. Při domovní prohlídce u této osoby policisté zajistili větší finanční hotovost ve více měnách. Druhá osoba byla propuštěna,“ uvedla mluvčí krajské správy policie Lenka Burýšková.

Doplnila, že vzhledem k tomu, že vyšetřování této závažné trestné činnosti pokračuje i nadále, není zatím možné podat k případu více informací.

Letos v květnu policie v souvislosti s případem krádeže obvinila dva muže, řidič pancéřované dodávky je ve vazbě od ledna. Pětasedmdesát miliónů korun zmizelo v lednu z auta bezpečnostní agentury, jedoucího z Hradce Králové do Liberce.

Posádka policii řekla, že je neznámý pachatel u Sedmihorek na Semilsku přepadl ve chvíli, kdy zastavili, protože jeden ze dvou mužů z vozu si odskočil do nedalekého křoví na záchod.

Mezitím na druhého člena posádky údajně zaútočil ozbrojený pachatel, kterému muž peníze vydal. Policisté však krátce po činu začali prověřovat verzi, že k činu došlo na jiném místě a na krádeži se podílela i posádka vozidla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám