Hlavní obsah

Nocležník unikl z hořícího hotelu po prostěradle

Právo, jog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUDÉNKA

Jako v akčním filmu si musel připadat jeden z nocležníků v hotelu Vagónka ve Studénce-Butovicích na Novojičínsku. Když začala budova v noci na čtvrtek hořet, uvázal z okna prostěradlo a pohotově slezl.

Článek

Oheň vypuknul v noci ze středy na čtvrtek ve druhém nadzemním podlaží a brzy zachvátil sedačku, koberce a další zařízení. „Horkými zplodinami a teplem požáru byla zničena celá chodba vedoucí k pokojům ubytovaných hostů,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

K hotelu dorazily dvě jednotky profesionálních hasičů z Bílovce a Nového Jičína, vydatně pomáhali i dobrovolní hasiči ze Studénky, Fulneku a Bílovce. Na pokojích v kritickou dobu bylo sedm hostů. Hasiči okamžitě objekt odvětrali a kvůli evakuaci lidí nasadili výškovou techniku.

Návštěvník hotelu slezl po prostěradle. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

„Jedna osoba v době příjezdu sama slezla z okna po prostěradle. Další tři hosté unikli po schodišti,“ doplnil mluvčí hasičů.

Škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 300 tisíc korun. Nejvíce byly poškozeny dveře do pokojů, svítidla, elektroinstalace, koberce, sedačka a omítka chodby. Událost si naštěstí nevyžádala zranění hasičů ani nocležníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám