Hlavní obsah

Krádež miliónu si žena vymyslela, předtím ho prosázela

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Neobvyklý případ museli vyřešit severomoravští kriminalisté. Mladá žena, která pracovala v sázkové kanceláři, jim na začátku června nahlásila, že ji někdo přepadl a oloupil o jeden milión korun. Policisté ale během vyšetřování zjistili, že pracovnice propadla sázení, během kterého téměř milión prohrála. Proto si loupež sama vymyslela.

Článek

„3. června po 18. hodině zavolala na policii žena. Sdělila, že pracuje v provozovně karvinské sázkové kanceláře a před pár minutami byla přepadena,“ přiblížila začátek celého případu mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

„Podle jejích slov vešel těsně před zavírací dobou do provozovny muž, namířil na ni střelnou zbraní a přinutil ji vydat téměř milión korun. Pachatele znala z vidění, ten den si u ní prý několikrát vsadil,“ doplnila Štětínská.

Začala na desetikorunách

Kriminalistům se ale výpověď zaměstnankyně kanceláře nezdála. Začali se zajímat o určitý typ hry, kterou údajně neznámý pachatel podezřelý z loupeže ten den hrál. Nakonec zjistili, že oním sázejícím byla samotná pracovnice kanceláře. „První zaznamenaná sázka byla v desetikorunách a postupem se již několikátá sázka vyšplhala na závěrečných více než 400 tisíc korun,“ vypočítala Štětínská.

Při výslechu se nakonec žena přiznala. „Zkoušela si prý jen tak vsadit - ovšem fiktivně, peníze ve skutečnosti nevkládala. Zpočátku vyhrávala, ale najednou se karta obrátila a bylo potřeba fiktivní vsazenou částku pokrýt další sázkou. A tak se dostala od desetikorunové sázky až k sumě 400 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí. Za zpronevěru nyní hrozí „sázkařce“ trest v rozmezí od 2 do 8 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám