Hlavní obsah

VIDEO: Na Kladensku zemřel další motorkář, spolujezdkyně bojuje o život

– KAČICE

Smrtí osmatřicetiletého řidiče motocyklu skončila nedělní srážka motorky s autem u Kačic na Kladensku. Jeho spolujezdkyně skončila v nemocnici. Jeli po hlavní silnici a z vedlejší do nich krátce před 15.hodinou narazilo auto se třemi pasažéry, z nichž jedna byla těhotná žena.

Článek

"Řidič motorky byl na místě mrtev, spolujezdkyni jsme letecky převáželi do nemocnice v Praze,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

V autě se také zranila třicetiletá žena, která s těžkými zraněními skončila v kladenské nemocnici. Podle lékařů byla tato spolujezdkyně z auto v šestém měsíci těhotenství. V autě ještě cestoval jednatřicetiletý muž a desetiletá dívka. Ani jednomu z nich se nic nestalo.

Policie musela velmi frekventovanou křižovatku na silnici mezi obcemi Smečno a Kačice uzavřít. "Odkláněli jsme dopravu a provoz byl obnoven po došetření nehody v 17.30,“ dodala mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová s tím, že viníka zatím definitivně nelze určit.

Nehoda se odehrála ve 14:50. Už o pět minut později museli středočeští zdravotníci vyrazit k další havárii motocyklisty. Stala se u Záboří nad Labem, kde motorkář sjel do příkopu a vykloubil si rameno. Záchranná služba muže převezla do kolínské nemocnice na chirurgickou ambulanci, uvedla Janečková.

Policisté dlouhodobě upozorňují na to, že závažnost nehod motocyklistů je mnohonásobně vyšší než u osobních automobilů. Například loni připadalo na 1000 nehod na motocyklu téměř 39 mrtvých, u automobilů to bylo zhruba šest mrtvých, u cyklistů 28.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám