Hlavní obsah

V Železárnách Hrádek zabil elektrický proud údržbáře

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

Mladý údržbář zahynul v neděli ráno v Železárnách Hrádek na Rokycansku. Zasáhl jej elektrický proud. Přivolaným záchranářům už se muže zachránit nepodařilo. O tři dny dříve ve firmě explodoval žhavý kov a vážně popálil čtyři zaměstnance.

Článek

„Opravovali vsázecí zařízení do žíhací pece, kdy jim upadla nějaká součást nebo nářadí do rozvodného kanálu. Muž do něj slezl a při hledání se dostal do kontaktu s vodičem pod napětím,“ popsal událost operační důstojník zasahujících hasičů. „Veškeré oživovací pokusy už byly marné,“ dodal. Míra zavinění se nyní vyšetřuje.

Jen o tři dny dříve došlo v hrádeckých železárnách k jinému neštěstí, když žhavý kov při výbuchu tavicí pece vážně popálil čtyři zaměstnance. Příčinou mohla být nedbalost, nešťastná náhoda nebo úmysl. Policisté zatím nevyloučili žádnou z těchto verzí a zároveň prověřují, zda nedošlo k porušení předpisů bezpečnosti práce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám