Hlavní obsah

Soud zřejmě nechá hocha, který zabil dítě, v ústavu

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUTNÁ HORA

Nejspíš už natrvalo zůstane v ústavu nyní čtrnáctiletý hoch z Kutnohorska, který vloni na jaře zabil čtyřletého chlapce. Soudkyně Kutnohorského soudu v úterý ukončila jednání o jeho umístění v ústavu, rozsudek vynese až příští týden. Dá se ale předpokládat, že k rodině už se nezletilý násilník nedostane. S umístěním v ústavu totiž nyní už souhlasí i jeho matka.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Matka násilníka Alžběta Ferencová u soudu souhlasila s umístěním svého dítěte v ústavu.

Článek

Čtrnáctiletý chlapec vloni na jaře zabil v Ovčárech u Kutné Hory čtyřletého Kristiána. Povalil jej na zem, dupal ne něj a kopal, bezvládné dítě pak zůstalo ležet obličejem v louži a utonulo. Nalezen byl chlapec až druhý den.

Návrat násilníka, který tehdy ve věku 13 let neuměl číst a psát, neznal kartáček na zuby, neuměl se ani umýt, zpět do rodiny je podle znalců nereálný a nevhodný.

"Matka Alžběta Ferencová má 11 dětí, většina skončila v ústavech. Vzhledem k psychickému postižení chlapce mu nemůže dát odpovídající výchovu,“ uvedla státní zástupkyně.

Matka souhlasila s umístěním syna v ústavu, jen požaduje, aby jej přemístili do jiného, než je nyní - dosud je hoch v Horních Poustevnách na Děčínsku, aby za ním mohla jezdit.

Rodinné zázemí Ferencové je pro další výchovu hocha nevhodné. Už dříve sociální pracovnice zjistily, že její děti chodily do školy špinavé a zanedbané, některé dokonce pokousané od krys. V domě v Ovčárech nemají napojení na pitnou vodu, na elektřinu, dům se během pobytu několika místních romských rodin proměnil v jednu velkou skládku.

Reklama

Výběr článků

Načítám