Hlavní obsah

Na řemeslníkovi se při práci vzňal oděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Při požáru rekonstruovaného domu v Charvátově ulici v Praze 1 byl vážně zraněn řemeslník. Vzňaly se výpary z chemické látky používané při pokládce podlah. Oheň se přenesl i na pracovní oděv řemeslníka.

Článek

Vyšetřovatel hasičů uvedl, že hasiči byli do domu přivoláni kvůli údajnému výbuchu plynu. To se ale na místě nepotvrdilo. Nevznikl ani žádný velký požár.

Poté, co se v bytě vzňaly výpary z chemických látek, utrpěl popáleniny na 60 procentech těla. Ve vážném zdravotním stavu byl převezen na jednotku intenzivní péče popáleninového centra pražské vinohradské nemocnice, sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Případem se zabývá pražská policie. Informovala, že neštěstí způsobil právě zraněný řemeslník, který při práci zřejmě nedodržel pracovní předpisy. Zapálil si totiž cigaretu ve chvíli, kdy se v místnosti začaly hromadit výpary vzniklé nanášením nátěrů.

Materiální škody na objektu podle vyšetřovatele nejsou. V rekonstruovaném domě kromě řemeslníků, kteří kladli nové podlahy, nikdo jiný nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám