Hlavní obsah

Řidič urazil přípojku, od unikajícího plynu utekl

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZNOJMO

Řidič Škody Octavia v úterý ráno vyjel v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku ze silnice a skončil v předzahrádce domu, urazil plynoměr. Zatímco z přípojky začal unikat plyn, kvůli němuž musela být provedena evakuace sousedního domu, řidič od nehody utekl.

Článek

Řidič Octavie Combi zřejmě nezvládl řízení a vyjel do protisměru. Auto nesrovnal a pokračoval v cestě mimo silnici. Po deseti metrech narazil do předzahrádky a urazil plynoměr v obezděném stojanu. Pachatel nehody přitom nedbal na způsobenou situaci a z místa nehody, kde silně unikal plyn z potrubí, jednoduše utekl.

"Nehoda byla operačnímu středisku hasičů ohlášena před půl sedmou ráno. Na místo vyjela jednotka z hrušovanské hasičské stanice,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Potrubí pod autem nebylo možné uzavřít, zvednout vůz zase neumožňovalo vysoké nebezpečí exploze.

Hasiči proto ze sousedního domu evakuovali tři dospělé a dítě a čekali, až technik distribuční společnosti uzavře plyn. Situace si vyžádala také odklonění dopravy. V osm hodin se povedlo zastavit plyn a hasiči pomohli odtahové službě s vyproštěním a naložením auta. Zatímco pro hasiče práce skončila, policistům zůstal úkol najít řidiče auta.

"V tomto okamžiku víme, že auto řídil sedmadvacetiletý muž z Hrušovan. V místě bydliště jsme jej nenašli, jeho zadržení je ale jen otázkou času,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám