Hlavní obsah

Letoun se zřítil krátce po startu, posádka z trosek vylezla sama

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA
Aktualizováno

Vzlet z letiště Zábřeh v Dolním Benešově na Opavsku se v neděli večer nepodařil posádce ultra lehkého letounu. Stroj se zřítil asi z dvacetimetrové výšky zpět na zem. Polský pár na palubě vyvázl z nehody pouze s lehkými šrámy.

Článek

Nehoda se stala kolem půl deváté hodiny večer. Na místo neštěstí ihned vyrazili hasiči, záchranáři i vrtulník záchranné služby. Letoun spadl do pole vedle areálu letiště. Pilot a jeho kolegyně se z trosek vyprostili sami před příjezdem hasičů.

Příčinou leteckého neštěstí byla podle expertů technická závada, uvedla to agentura ČTK. Škoda se pohybuje kolem miliónu korun. 

„Zranění byla naštěstí pouze lehká, pacienti byli při vědomí a se záchranáři komunikovali. Padesátiletého muž a šestatřicetiletou ženu se zraněnými dolními končetinami zasahující lékaři vyšetřili a po ošetření je sanitka transportovala na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podle hasičů se jednalo o letoun Skylark. Hasiči zajistili stroj i okolí proti vzniku možného požáru. Nádrž se po nárazu uvolnila a ležela nedaleko letadla. Asi po od příjezdu hodině hasiči zajištěné místo opustili.

Letoun se zřítil na pole vedle letiště. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám