Hlavní obsah

O dívku bojovali hasiči s bahnem lopatami a rýči

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Osm profesionálních hasičů v Karviné vyprošťovalo v noci na pondělí 19letou dívku z pevného sevření bahna. Mladá žena si krátila s kamarády cestu přes skládku, když ztratila mobil. Z jílovitého bahna se s pomocí kamarádů dostat nedokázala, proto nastoupila četa hasičů.

Článek

Ti byli na manipulační skládku do ulice Na Vyhlídce k karvinském Novém Městě přivoláni čtvrt hodiny před půlnocí. Hasiči na místě našli dívku uvízlou v navezeném jílu a bahně, které jí dosahovalo téměř do pasu. Kamarádi záchranáře přivolali po několika marných pokusech o její vyproštění.

„Hasiči použili pro záchranu dívky z jílovitého bahna nejjednodušší ruční nářadí - lopaty a rýče. Aby se dívka dál nepropadala, podloží zajišťovali podkladovými deskami a nosítky,“ popsal záchrannou akci mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasičům vyprošťování trvalo necelou půl hodinu. „O tom, zda se dívce či kamarádům podařilo mobil najít, nemáme informace,“ doplnil Kůdela.

Dívka zůstala uvězněná v bahně. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám