Hlavní obsah

VIDEO: Policisté po šesti hodinách vyjednávání zabránili zloději ve skoku ze střechy

Právo, Novinky, pno, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST
Aktualizováno

Od půl páté ráno se šest hodin snažili policejní vyjednavači v Mostě zabránit muži ve skoku ze střechy domu. Muž vyhrožoval sebevraždou. Spolu s dalším společníkem vykradl ve městě pekařství, při útěku pak přistoupil k nečekanému kroku. Před jedenáctou hodinou se policistům podařilo muže ze střechy sundat.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Policista odvádí zadrženého muže.

Článek

Šesti hodinové vyjednávání nakonec skončilo dobře. Muže na okraji střechy pravděpodobně zlomilo slunce - kvůli vysokým teplotám a únavě usnul. Toho využili policisté a rychle k muži přiskočili a zabránili mu ve skoku.

Sebevrah na římse panelového domu.foto: Právo/Karel Otcovský

"Začalo to ve čtvrt na pět ráno. Na místo přijel z Ústí nad Labem vyjednávač policejní zásahové jednotky a od páté hodiny ráno s mužem komunikuje,“ řekl Novinkám v osm hodin ráno policista z Mostu.

Dlouhé hodiny s mužem hovořili policejní vyjednávači.foto: Právo/Karel Otcovský

Po desáté hodině dopoledne na místě pracovali už dva policejní vyjednávači. Kdykoli se někdo k muži pokusil přiblížit, přehodil nohu dolů z římsy střechy a hrozil skokem. Nikdo nevěděl, jak dlouho tato taktika muži vydrží.

V okolí policisté uzavřeli jen nezbytné prostory. Lidé sledovali s dalekohledy dění z nedaleké terasy nákupního centra. Muž vylezl na střechu sedmipatrového panelového domu v bloku s šesti vchody. Doprava na rušném tahu nebyla omezena.

Policisté vedou zadrženého muže k vozu.foto: Právo/Karel Otcovský

"V půl páté ráno nás policisté požádali o pomoc. Do ulice Budovateků jsme vyslali automobilový žebřík s tím, že jednotka je připravena k zásahu na pokyn policie," řekl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Podle dostupných informací muži vykradli pekařství, v kufru na kolečkách si chtěli údajně odvést mléko, mouku a vejce.

Reklama

Výběr článků

Načítám