Hlavní obsah

Dva malí školáci šikanovali spolužáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Dva žáci prvního stupně na Základní škole v Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku šikanovali své spolužáky. Vyžadovali po nich peníze, svačiny nebo školní potřeby. Vyhrožovali, že pokud spolužáci neposlechnou, ublíží jim. Několik dětí zřejmě ve škole nebo před ní i napadli.

Článek

Policisté vše prošetřili a případ kvůli nízkému věku pachatelů odložili. Kolik let malým trapičům bylo, policie odmítla sdělit.

Před soud se ale pravděpodobně dostanou rodiče jednoho z chlapců. "Dítě má i problémy s docházkou a jeho rodiče jsou podezřelí z ohrožování výchovy mládeže. Za to jim hrozí až dva roky vězení," řekla domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková.

Případ šikany nahlásila ředitelka školy v květnu. Dvojice podle Čejkové trápila celkem asi deset dětí, dívek i chlapců, po celý letošní školní rok.

Problémy mají i děti v Domažlicích

Policisté se zabývají dalším podobným případem přímo v Domažlicích. Ředitel jedné místní základní školy oznámil, že jeho žáky obtěžují u ubytovny Družba zřejmě děti nájemníků ubytovny. Požadují po nich drobné peníze.

"Takto oslovené děti se již bojí, neboť zde mělo dojít i k fyzickému napadení některých z nich," uvedla Čejková. Policie proto upozorňuje rodiče na to, aby své děti varovali. Policisté a strážníci budou místo častěji monitorovat. Pokud zjistí jakékoliv porušení zákona, budou na ně patřičně a razantně reagovat, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám